image image image image
23.05. TRIBUTE TO BUHA
Read the Full Story...
26.05. INCITER & SUFOSIA promocije albuma
Read the Full Story...
27.05. GUITAR SHORTY
Read the Full Story...
09.06. BLAGDAN BAND
Read the Full Story...
1 2 3 4

IZDVOJENO @ HARDPLACE

19.05. petak
MARIO KOVAČ

20.05. subota 
GmbH (feat. Suba Hladno Pivo)

23.05. utorak
8th ZAGREB INTERNATIONAL BLUES FESTIVAL
TRIBUTE TO BUHA

26.05. petak 
INCITER & SUFOSIA
Promocija albuma

27.05. subota 
8th ZAGREB INTERNATIONAL BLUES FESTIVAL
GUITAR SHORTY (U.S.A.)

26.05. petak 
INCITER & SUFOSIA
Promocija albuma

09.06. petak 
BLAGDAN BAND

08.07. subota 
SKUNK ANANSIE by CHARLIE'S FLOW

14.07. petak 
AZRA by FANTOM SLOBODE
Zatvaranje sezone

15.07. subota 
ERIC SARDINAS (U.S.A.)
Zatvaranje sezone

28.09. četvrtak
GOTH (Portugal/UK)

05.10. četvrtak
LION SHEPHERD (Poland)

19.10. četvrtak 
TETHRA (Italy)

07.11. srijeda 
NASHVILLE PUSSY (U.S.A.)

Anketa

Jeste li bili u klubu Hard Place?

27.05. GUITAR SHORTY

Osmo izdanje Zagreb International Blues Festivala ponovo dovodi jednu "blues poslasticu" u Zagreb. U subotu 27.05. u klubu Hard Place nastupa istinska blues legenda GUITAR SHORTY. Ako Vas zanima čovjek od kojeg je Jimi hendrix učio svirati, koji je svirao sa Willie Dixonom, Otis Rushom, guitar Slimom, Ray Charlesom i mnogim drugima onda ne propustite jedinstvenu priliku gledati ga na 8th Zagreb International Blues Festivalu! 

GUITAR SHORTY je rođen davne 1939-te u Houstonu u Texasu. Počeo je svirati kao klinac i već sa 17 godina je započeo profesionalnu karijeru.  Kako je bio mlađi od svih u tadašnjem orkestru, a i niži zaradio je svoj legendarni nadimak, a na jednom nastuu zapazio ga je legendarni Willie Dixon i pozvao ga da snima za njega. Na drugoj gitari je bio Otis Rush i snimili su prvi singl „Irma Lee“ 1957.
Nakon suradnje i mentorstva Willie Dixona Shortyja je angažirao Ray Charles za svoj band. Na turneji je dobio ponudu još jedne legende, Guitar Slima, da sa svojim bandom svira kao predgrupa na njegovoj turneji. Nakon uspješne turneje sa Guitar Slimom slijedi poziv Sam Cooka da svira u njegovom bandu a ta turneja ga je dovela do Los Angelesa gdje je snimio svoja tri nova singla.
Nakon toga Shorty se seli u Seattle gdje prijateljuje sa Marshom Hendrix, a njen polubrat Jimi uči svirati gitaru od njega, bježi iz vojske da bi došao na njegove koncerte, tako da pravi blues znalci i danas prepoznaju Shortyjevu svirku u hitovima poput „Purple Haze“ ili „Hej Joe“. Jimi je jednom prilikom priznao Shortyju da je počeo paliti svoju gitaru na bini jer nije mogao raditi premet unatrag kao Shorty.
Nakon povratka u L.A. Shorty je svirao sa mnogobrojinim blues imenima od B.B.Kinga do T-Bone Walkera, snimio svoj prvi LP, odradio Englesku turneju, mnogobrojne klubove, svirao na TV showu gitaru dubeći na glavi, doživio tešku prometnu nesreću, glumio sebe u filmu „Far Out Man“, dobio nagradu „Blues Music Award for Contemporary Foreign Blues Album Of The Year“ i nastavio svoju bogatu blues karijeru snimajući albume, gostujući na najvećim festivalima i svirajući turneje širom svijeta.