image image image image image image image image
24.04. ROCK KVIZ
Read the Full Story...
25.04. 10. BLRF - BLAGDAN BAND
Read the Full Story...
26.04. 10. BLRF - BELAN & FIUMENS - ĐAVOLI
Read the Full Story...
27.04. 10. BLRF - ATOMSKO SKLONIŠTE
Read the Full Story...
28.04. KUŽIŠ STARI MOJ
Read the Full Story...
11.05. BOB MARLEY IN MEMORIAM
Read the Full Story...
18.05. SKUNK ANANSIE WARM UP
Read the Full Story...
31.05. AZRA TRIBUTE
Read the Full Story...
1 2 3 4 5 6 7 8

IZDVOJENO @ HARDPLACE

19.04. petak 
LYNYRD SKYNYRD by SOUTHERN CROWD

20.04. subota 
EASTER MARIO KOVAČ EKSTRAVAGANZA

24.04. srijeda
ROCK KVIZ

25.04. četvrtak 
6th BIGGEST LITTLE ROCK FESTIVAL
BLAGDAN BAND

26.04. petak 
6th BIGGEST LITTLE ROCK FESTIVAL
NENO BELAN & FIUMENS sviraju ĐAVOLE

27.04. subota 
6th BIGGEST LITTLE ROCK FESTIVAL
ATOMSKO SKLONIŠTE

28.04 nedjelja 
TheatHard Place
predstava KUŽIŠ STARI MOJ

04.05 subota 
ULTIMATE ROCKABILLY PARTY #3
FANTOMI

11.05 subota 
BOB MARLEY In memoriam by ONE DREAD

17.05. petak 
MALIŠANI

18.05 subota 
SKUNK ANANSIE warm up by CHARLIE'S FLAW

31.05. petak 
DAN MLADOSTI by D'ELVIS & MARIO KOVAČ

25.05. subota 
EX YU PARTY 20 DO ASA

31.05. petak 
AZRA tribute by FANTOM SLOBODE

04.06. utorak 
GUITAR FORCE ONE

05.06. srijeda 
GUITAR FORCE ONE

12.06. srijeda 
HOGJAW (U.S.A.)

14.06. petak 
BALAŠEVIĆ by NEKI NOVI KLINCI

22.06. subota 
THE BONNEVILLES (Ireland)

02.07. utorak 
LEFT LANE CRUISER (U.S.A.)

06.07 subota 
MARIO KOVAČ

20.07 subota 
GORKI MARŠAL

23.07. utorak 
NASHVILLE PUSSY (U.S.A.)

29.10. utorak 
LIZA COLBY SOUND (U.S.A.)

Anketa

Jeste li bili u klubu Hard Place?

25.04. 10. BLRF - BLAGDAN BAND

Od četvrtka 25.04. do subote 27.04. u Najvećem Malom Rock Klubu u gradu održat će se šesto izdanje Biggest Little Rock Festivala! Hard Place će i ove godine ugostiti 9 sjajnih bandova uz puno popratnih događanja. Otvaranje glazbenog dijela festivala kreće u četvrtak 25.04. uz riječki Blagdan Band, zagrebačke Thee Melomen i Terminator.

Zamislite da na današnjoj rock sceni nema bandova Let 3, Hladno Pivo, Urbana... gotovo nezamislivo, jel'da!? A prije 25 godina točno to se moglo dogoditi. Jedna prometna nesreća gotovo je zaustavila hrvatsku rock scenu.
Tog hladnog jutra 24.12.1994. autobus sa čak sedam hrvatskih rock bandova prevrnuo se u provaliju kod mjesta Smokvica blizu Crikvenice. Na sreću svih ljubitelja hrvatske rock glazbe nitko nije poginuo, pa tako još i danas slušamo dobru glazbu koju su stvarali LET 3, LAUFER, VJEŠTICE, HLADNO PIVO, ANESTHESIA, EN FACE i HARD TIME.

Te hladne zime u Zadru je organiziran koncert, u organizaciji radija Donat FM, pod nazivom ROCK MARATON 23.12. uoči Božića. Kako je cesta prema moru (tada još nije bilo autoputa) bila pod snijegom, ekipa odlučuje iznajmiti autobus koji će iz Zagreba otići u Rijeku i sve učesnike zajedno dovesti u Zadar. Mile (Hladno Pivo) je na ulasku u autobus rekao „e sad kad poginemo nema više rock scene“. Zanimljivo je da je i Mrle (Let 3) rekao istu rečenicu kada se riječki dio ekipe ukrcao. Koncert je prošao sjajno (tada mlada Danijela Trbović je vodila cijelu predstavu) i umjesto da idu u hotel na spavanje ekipa je odlučila vratiti se u Rijeku i Zagreb odmah nakon koncerta i odspavati u autobusu. Tako su u ranu zoru na Badnjak 1994. Krenuli na put. Cesta je dijelom bila zatvorena pa se čekalo, udari bure su bili orkanski, ali bus se lagano probijao svojim putem. Kada je najgori dio puta već bio iza njih dogodila se nesreća. Na ravnom dijelu ceste kod malog mjesta Smokvica blizu Crikvenice nalet bure odbacio je autobus na lijevu stranu ceste i prevrnuo ga u provaliju. Bus je odletio na bok, malo ga je usporilo jedno mlado drvo, i zaustavio se na stijeni desetak metara ispod ceste. Stakla su se porazbijala, nafta je curila, putnici su se budili i bježali iz autobusa, hitne su pristizale... Na sreću nitko od svih putnika nije teško ozlijeđen. Da je autobus sletio dvadesetak metara prije ili dvadesetak metara dalje cijela priča bi imala nekrolog, jer su na tim mjestima provalije bile duboke po 40-50 metara i završavale u moru. Vozač autobusa i Srđan Saher (Vještice) su zadobili teže ozljede (potres mozga, hematome, posjekotine), a ostali su prošli sa ozljedama ruku, leđa, nogu... ali ništa ozbiljnije. Kad su se svi izvukli iz autobusa odmah se tu pronašla boca žestice uz traženje instrumenata.....hitne pomoći prevezle su ih do Rijeke, one manje ozlijeđene novopridošli autobus preveo je do Crikvenice i tako je ipak sretno završila ova priča. U tijeku rata i u vrijeme Božićnih blagdana medijima ovako nešto nije bilo zanimljivo, pa se evo 25 godina kasnije BIGGEST LITTLE ROCK FESTIVAL sjeća ovog događaja. Tadašnji bubnjar Hard Time-a Mlinka uzeo je stupić koji je autobus srušio i neki od suputnika su se potpisali na njega, a u sklopu šetog izdanja Biggest Little Rock Festivala taj ćemo stupić „instalirati“ na zid uz sve ostale memorabilije u klubu Hard Place.

Tim povodom na otvaranju festivala u četvrtak 25.04. zasvirat će BLAGDAN BAND koji je sastavljen od članova riječkih bandova koji su bili tog kobnog dana u autobusu – Vava i Tibljaš iz Laufera, Prlja iz Let 3 i Jeggy iz En Face. Blagdan Band još jedan važan događaj veže uz Hard Place, a to je da su svoj drugi live album snimili baš u Najvećem Malom Rock Klubu.